MKC: luxusmodell Ford Kugából

2013.11.13. 17:47

A Ford ugyan eladta minden érdekeltségét a prémium-kategóriában – pénzzé tette a Jaguart, a Land Rovert és a Volvót is – viszont így több energiája maradt amerikai luxusrészlege, a Lincoln fejlesztésére. Sokáig nem látszott, hogy mi az elképzelésük a márkával kapcsolatban, de úgy néz ki, most megpróbálják vonzóbbá tenni a fiatalabb vásárlók számára is. Az MKC ígéretes kísérlet ilyen szempontból, hiszen nem túl nagy, viszont elég látványos, és igazán erős.

A Kuga műszaki alapjaira épített típus állandó összkerék-hajtással és négyhengeres turbómotorokkal készül. Az alapkivitelbe is kétliteres Ecoboost motor kerül 240 lóerővel, a csúcsváltozatba pedig egy új, 2,3 literes változat kerül. Ez 275 lóerőt ad le 5500-as fordulatszámon, a csúcsnyomatéka pedig 406 Nm 3000-es fordulatszámnál. Ezzel a motorral valószínűleg a Lincoln alapmodellje is egész jól megy majd, de úgy néz ki, ez csak a kezdet: ha igaz, ezt a motort kapják a jövőben a sportos Ford modellek is, köztük várhatóan a Mustang európai változata.

A Lincoln MKC egyelőre csak Észak-Amerikában lesz elérhető, a forgalmazás 2014 nyarának elején indul. Arról viszont még nincs hír, hogy a Ford luxusmárkájával is globális karriert tervezne. Bár korábban voltak erre vonatkozó utalások, úgy néz ki, a Ford Észak-Amerikán kívül egyelőre nem tervezi a visszatérést a prémium-kategóriába, még akkor sem, ha az MKC-vel akár Európában is szerezhetnének néhány új vásárlót.