Ez lenne az új Subaru Legacy?

2013.11.14. 17:30

Ismét van remény, hogy a Subaru formás autóval lepi meg a közönséget. A Legacy tanulmányautó-változata a képeken legalábbis jól néz ki: elegáns, sportos és még érdekes részletek is akadnak rajta. Bár eddig korábban is eljutott már a cég.

A Legacy Concept tényleg olyan autó, amire felfigyel a közönség, még ebben semmitmondó metálszürke színben is. A magas övvional, az erősen ívelt tető, a nagy hatszög-hűtőrács és a ferdén metszett első lámpák harmonikus, mégis kellőképp agresszív összképet eredményeznek. Hangulatában egy kicsit Audis a tanulmány, de nem annyira, hogy ne tűnne önálló egyéniségnek. A Subaru tanulmányautó-tervezői ismét kitettek magukért, akárcsak a WRC Concept megrajzolásakor: a 4,93 méter hosszú, 1,94 méter széles és 1,5 méter magas, sportos szedánnak jó esélye lehetne az egész világon számtalan új vásárlót szerezni a Subarunak, ha szériagyártásba kerülne.

A Subaru azonban hírhedt arról, hogy a szériamodellek arányait és részleteit hajlamosak elrontani az arányok eltorzításával, főleg mostanában: az előző Legacyval és a legújabb Imprezával is ez történt – kérdés, hogy ezúttal képesek lesznek-e megtartani a tanulmány hibátlan arányait, vagy ismét egy karikatúra jön majd le a gyártósorokról, amelyet aztán csak az érdekes hangú boxermotor és a szimmetrikus összkerék-hajtás legendája ad majd el.