Jobb lesz a Honda Civic?

2013.11.14. 12:23

A Honda a jövő évre átdolgozta a csapott hátú Civicet, ha ez nem is látszik rajta. Nagy átalakításra senki ne számítson, de a kritikus pontokon azért igyekeztek javítani.

A legnagyobb hiba, a formaterv persze marad, összesen néhány zongoralakk-fekete betét jelent változást hátul, illetve a hűtőrács körüli első műanyag is ilyen színű lesz a korábbi antracit árnyalat helyett. Nem valószínű, hogy sokan észreveszik majd a változást, de nem is ez a lényeg. Akik viszont mégis Civicet vennének, jól teszik, ha várnak jövő januárig, amikor az új változatot elkezdik szállítani, hisz ők valamivel jobb autót kaphatnak a pénzükért.

Az átdolgozott Civicbe ugyanis több visszajelzést adó kormányszervót, más hangolású lengéscsillapítókat, és a jobb stabilitás érdekében áttervezett geometriájú hátsó futóművet építenek. Mindez pedig sokat számíthat az autó vezethetőségének szempontjából – bár ezen a téren eddig sem tűnt átlag alattinak a típus. Mindezeken felül csak az új alufelni-választék érdemel említést: a sokküllős, részben festett kerekek egész jól állnak az amúgy rendületlenül ijesztő autónak.

A Civic a következő modellváltásig már biztosan nem változik érdemben, ennek ellenére a kombi változat és az igen kedvező kritikáknak örvendő, vadiúj 1,6 literes turbódízel még javíthat az Angliában gyártott modell európai eladásain.