Leplezetlenül kapták le a C Mercit

2013.11.17. 12:31

A Mercedes a januári Detroit Motor Show-ra tartogatja az új C osztály bemutatóját. Az autót ugyan még rejtegetik, de igyekeznek folyamatosan fenntartani az érdeklődést, így belülről például már meg is tapogathattuk a következő Mercedes-modellt. Alig néhány hete már gyári fotók is szivárogtak ki róla, igaz, elég gyenge minőségben.

Most azonban már a kémfotósok is lencsevégre kapták a 2014 elején érkező C Mercit, méghozzá teljesen leplezetlenül. Az autóval éppen reklámfilmet forgattak, ezért kerülhetett le róla mindenféle álca, így már az eddigieknél nagyobb felbontású képek alapján is megállapíthatjuk, hogy igen jól sikerült a Mercedes újdonsága, melynél megtartották az új S osztálynál is látható stílusjegyeket, a korábbi, visszafogottabb modellekkel ellentétben bátrabb formatervet kaptunk.

A hírek szerint elődjénél mintegy száz kilogrammal is könnyebb lehet az új C osztály. A könnyebb kasztnihoz valószínűleg nem kínálnak majd szívómotort, a palettát a 2,2 literes dízel mellett egy kétliteres négyhengeres, és egy új fejlesztésű, háromliteres, hathengeres benzines alkothatja majd. Az ígéretek szerint a kifutó modellnél akár húsz százalékkal takarékosabb lehet majd a legújabb C osztály. A későbbiekben érkezhet még egy fékenergia-visszanyerő rendszerrel ellátott plug-in hibrid változat is, aki viszont nem a takarékos, hanem a sportos közlekedést kedveli, AMG-modellt is választhat. Ebbe négyliteres, ikerturbós V8-as kerülhet, melynek csúcsteljesítménye 450 lóerő körüli lesz.

Biztosnak tűnik az is, hogy a limuzin mellett kupé, kabrió és kombi kivitel is készül a C osztályból. A részletekre azonban egy kicsit még várni kell: a hivatalos bemutatón, a januári Detroit Motor Show-n minden bizonnyal többet tudhatunk meg a legújabb Mercedesekről.