Vegye meg álmai Audiját

2013.11.17. 16:24

A különböző aukciós házak oldalain szinte mindig fölbukkan egy-egy különleges autó, amely vagy ritkasága, vagy korábbi tulajdonosa miatt lehet kedvelt célpont a gyűjtők körében. Ezúttal az eBay-en bukkant fel egy 1983-as évjáratú Audi Quattro – nem replika, hanem egy eredeti, gyári építésű raliautó.

Az aukciót egy egyesült államokbeli felhasználó nyitotta, aki kizárólag pozitív értékelésekkel rendelkezik a weboldalon, és a leírásban sem mulasztotta el hangsúlyozni, hogy eredeti A2-es Quattróról van szó, nem pedig másolatról. Az A2-es verzió 1983-ban és 1984-ben versenyzett a rali-világbajnokság legendás B csoportjában, majd nyolc futamgyőzelmet követően a rövidített tengelytávú Sport Quattro váltotta.

Ez a konkrét példány a rajta olvasható név tanúsága szerint Frank Sprongl versenygépe volt, aki 1990-től használta - többek közt a kanadai bajnokságban. A kikiáltási ár 385 ezer dollár, vagyis több mint 85 millió forint, melyért a szerencsés – és persze tehetős - vevő nemcsak egy legendás raliautót kap, hanem számos alkatrészt is – többek közt egy tartalékmotort is, arra az esetre, ha probléma adódna a gyönyörű hangú, soros öthengeres turbómotorral.

Így terelgette Frank Sprogl az Audi Quattrót: