2013.11.19. 13:04

A Type-R elnevezés a mindenkori Honda modellek legerősebb változatát illeti meg. A Civic esetében sincs ez máshogy, ha a hírek igazak, az új modell esetében 280 lóerőre lehet számítani.

Nem bízták a véletlenre a fejlesztést, Japánban és Európában is végeztek teszteket. Az öreg kontinensen nem is akárkit bíztak meg a feladattal, hanem a túraautó világbajnokságban a Honda gyári csapatában versenyző Gabriele Tarquinit. Az ő elmondása szerint a Type-R változat karaktere nagyon közel áll egy versenyautóéhoz, remekül reagál az irányváltoztatásokra. Minderről a németországi Nordschleife versenypályán nyilatkozott Michelisz Norbi versenytársa, ahol a videó és a fényképek is készültek a matt fekete autóról.

A kétliteres négyhengeres turbómotor a Honda klasszikus változó szelepvezérlés rendszerének, a VTEC-nek az új generációja, ami a takarékosabb üzemanyag fogyasztás jegyében készült, ezért Earth Dreams Technologynek hívják.

Az új motor papírforma szerint öt százalékkal fogyaszt kevesebbet, miközben a nyomaték tíz százalékkal több. Úgy tűnik, az autó gyakorlatilag készen van, de a részleteket váhatóan a Tokyo Motor Show-n árulják el.