Milyen lesz a kecskeméti kombi?

2013.11.24. 07:03

Jó ideje pletykálnak már arról, hogy hamarosan megérkezhet a második kecskeméti Mercedes, a CLA kombiváltozata, a CLA Shooting Brake. A Photoshop-bűvészek már meg is mutatták, hogyan képzelik el az autót, a hivatalosan idén januártól gyártott CLA-ból, valamint a CLS Shooting Brake-ből kiindulva pedig nem is járhatnak messze a valóságtól.

Az alap-CLA és a kombi eleje egészen a B-oszlopig megegyezik, onnantól viszont a CLS hasonló változatán is látott íves tetővonal fut végig – igaz, a hátsó lámpákat is megtartják a lépcsőhátúról. Ezzel egy sportos, nagy rakterű autót kapunk, mely az utolsó olyan Mercedes lehet, amely az A-osztállyal közös padlólemezre épül. Ez ugyebár azt is jelenti, hogy a korábbi híresztelésekben felbukkanó kabrió, illetve kétajtós kupé ötlete nem foglalkoztatja a német gyártót.

Ami a technikát illeti, valószínűleg a lépcsőshátú kivitellel közös motorpalettából lehet majd választani a kombi esetében is, így négyhengeres benzinesek és dízelek alkothatják a kínálatot. A csúcsmodell a Totalcar pályanapján bemutatott CLA 45 AMG-ből ismert, 360 lóerős, turbós kétliterest kaphatja meg, méghozzá összkerékhajtással és hétsebességes Speedshift DCT sportváltóval.

A hírek szerint már tesztelik is a prototípusokat, a sorozatgyártáshoz közeli koncepcióautót pedig a jövő tavaszi Genfi Autószalonon állíthatják ki.