Egy évre előre eladták a BMW sportkocsit

2013.11.26. 06:13

A BMW bejelentette, hogy az i8 sportkocsira már annyi megrendelés érkezett, ami egy évre leköti a tervezett kapacitást. Hogy ez pontosan mennyi, azt nem mondták meg, de úgy tűnik, az aggodalmak feleslegesek voltak, hisz ez a rendelésállomány összesen két hónap alatt jött össze.

Ahhoz képest, hogy mennyire szokatlan jármű az i8, ez mindenképp érdekes fejlemény, hisz még a gyárból is olyan információk szivárogtak ki korábban, hogy a cégvezetés is tart a bukás lehetőségétől. A hibrid sportkocsi ugyanis nagyon szokatlan felépítésű: háromhengeres, turbós, benzines középmotorja van, amely önmagában is 231 lóerős, de ezen felül egy 131 lóerős villanymotor is belekerült. Ezzel a hajtással elvben közel olyan jól megy, mint egy szupersportkocsi – a 4,5 másodperces gyorsulás 100 km/h-ra ma sem mindennapi érték – viszont spórolós üzemmódban akár 4 liternél kevesebb benzinnel is elmegy 100 km-t.

A gyáriak korábban attól tartottak, hogy a szokatlan koncepció elriasztja a vásárlókat, hisz a konkurencia erősebb és könnyebb sportkocsikat kínál olcsón, de úgy tűnik, a 4 éves beetetési kampány, amíg az első tanulmányból eljutott a BMW a sorozatgyártásra alkalmas modellért, meghozta az i8 rajongótáborát. A nagy érdeklődés ellenére nem valószínű, hogy a BMW a gyártás növelése mellett döntene, mivel az i8 olyasfajta csúcstechnikás arculatépítő modell, amelyen jó eséllyel még a magas ár ellenére is jelentős veszteség keletkezik.