2013.11.27. 13:00

Olvasónk, Lajos Ausztriában dolgozik, ott szúrta ki az utcán, fényes nappal két alaposan álcázott autót, amelyekről annyi biztosan látszik, hogy Mercedes.

Az Alpok kézenfekvő terepe az európai autógyárak típusfejlesztésének, hisz itt egyszerre tesztelhetnek hideg, havas körülmények között ősztől tavaszig, próbálhatják az autókat magas, ritka levegőjű területen, és meredek emelkedőkön illetve lejtőkön. Nem csoda, hogy Ausztriában – főleg a hidegebb hónapokban – megszaporodnak a még be sem mutatott, autók álcázott prototípusai, hisz ezeket a gyártón kívül a beszállítók is sokat tesztelik a bemutató előtt.

A képeken ezúttal a Mercedes C osztály látható, amelyet már a gyáriak is mutogattak, igaz, csak belülről és sötétben, sőt, álcázva, és álcázás nélkül is láthattuk már korábban. Érdekes megfigyelni, hogy a két prototípus álcázása is eltérő: az egyiken még vaskos műanyag-rátéteket látni, a másikat viszont csak némi fekete ragasztószalag fedi itt-ott.

A C osztály premierjét egyébként a Detroit Motor Show-n tartja a Mercedes január első napjaiban, így szűk másfél hónap múlva mindent megtudhatunk a típusról.