Különleges Audik jönnek

2013.11.29. 11:59

A legutóbbi Quattro tanulmány, sőt, a Nanuk terep-kupé is gyártásba kerülhet, miután az Audinál is belátták, szükség van arculatépítő rétegmodellekre, még akkor is, ha ezeken nem nyernek pénzt.

Az Audi fejlesztési részlegének éléről még a nyár folyamán dobták ki Wolfgang Dürheimert, aki alig háromnegyed éves pályafutása során minden olyan projektet leállíttatott, amely nem ígért közvetlen nyereséget. Úgy néz ki, a korábbi, lényegében elpazarolt programokat, amilyen az Audi R8 e-Tron vagy az első Quattro tanulmány gyártásra éretté fejlesztése volt, már nem indítják újra, viszont indítanak újabbakat. Ezekről ezúttal az Audi brit képviseletének vezetője beszélt.

André Konsbruck szerint a cég célja az, hogy minél több, birtoklási vágyat ébresztő, szokatlan és érdekes modellt mutasson be, amelyek révén a márka egésze is érdekesebbé válhat. „Bármilyen népszerű is, nem készíthetünk kizárólag A3-asokat. Az Audi korábban is megvalósított már különleges projekteket, hogy prémium-arculatát megerősítse, és a Quattro, illetve a Nanuk révén újra megvalósíthatjuk ezt a célt.” – mondta az igazgató.

Az persze nem egyértelmű, hogy épp ez a nagy és nehéz, V8-as Quattro kupé, illetve a kissé esetlen, magasított R8-asnak tűnő Nanuk-e a megfelelő arculatépítő modell, de az mindenképp előrelépés, hogy az Audi is belátta, csak tömegeknek szóló, és zömmel egyforma külsejű modellekkel nem lehet elhitetni, hogy az Audi érdekes luxusmárka.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.