Különleges Audik jönnek

2013.11.29. 11:59

A legutóbbi Quattro tanulmány, sőt, a Nanuk terep-kupé is gyártásba kerülhet, miután az Audinál is belátták, szükség van arculatépítő rétegmodellekre, még akkor is, ha ezeken nem nyernek pénzt.

Az Audi fejlesztési részlegének éléről még a nyár folyamán dobták ki Wolfgang Dürheimert, aki alig háromnegyed éves pályafutása során minden olyan projektet leállíttatott, amely nem ígért közvetlen nyereséget. Úgy néz ki, a korábbi, lényegében elpazarolt programokat, amilyen az Audi R8 e-Tron vagy az első Quattro tanulmány gyártásra éretté fejlesztése volt, már nem indítják újra, viszont indítanak újabbakat. Ezekről ezúttal az Audi brit képviseletének vezetője beszélt.

André Konsbruck szerint a cég célja az, hogy minél több, birtoklási vágyat ébresztő, szokatlan és érdekes modellt mutasson be, amelyek révén a márka egésze is érdekesebbé válhat. „Bármilyen népszerű is, nem készíthetünk kizárólag A3-asokat. Az Audi korábban is megvalósított már különleges projekteket, hogy prémium-arculatát megerősítse, és a Quattro, illetve a Nanuk révén újra megvalósíthatjuk ezt a célt.” – mondta az igazgató.

Az persze nem egyértelmű, hogy épp ez a nagy és nehéz, V8-as Quattro kupé, illetve a kissé esetlen, magasított R8-asnak tűnő Nanuk-e a megfelelő arculatépítő modell, de az mindenképp előrelépés, hogy az Audi is belátta, csak tömegeknek szóló, és zömmel egyforma külsejű modellekkel nem lehet elhitetni, hogy az Audi érdekes luxusmárka.