Megint lesz amerikai szupersportkocsi

2013.11.29. 06:20

A Saleen hosszú kálváriája véget ért: ismét az alapító kezében van, és ott folytathatja, ahol abbahagyta. A cél ezúttal ismét egy amerikai szupersportkocsi megtervezése és gyártása, és ahogy Steve Saleent ismerjük, a mérce ezúttal is elég magas lesz.

A sztori azért nem ilyen egyszerű. A Saleen, miután tarolt az S7-essel a versenypályákon, és eladott néhány tucat utcai autót is 2000 és 2004 között, elvállalta a Ford GT sportkocsi gyártását, és elkezdte az S5S Raptor modell tervezését is, amelyet 2008-ban be is mutattak. Ám ezután Steve Saleent, a cég alapítóját kiszervezték a cégből, és ő saját vállalkozást indított: az SMS Supercars visszatért a gyökerekhez, és ismét izomautó-tuninggal kezdett foglalkozni. Jól ment a bolt, miközben azonban az eredeti cég, a Saleen pénzügyi problémái oda vezettek, hogy tavaly a cégalapító visszavásárolhatta a róla elnevezett vállalatot, és ott folytatja, ahol korábban abbahagyta.

Vagyis szigorúan véve nem pontosan ott, hiszen az S5S már aligha kerül gyártásba – helyette egy másik sportkocsi, az S8 fejlesztését kezdték meg. Ez valószínűleg ugyanolyan különleges, kis példányszámú modell lesz, mint az összesen 78 példányban készített S7, csak valamivel még gyorsabb. Pontos részleteket egyelőre nem árultak el, de aligha ahatják alább 800 lóerőnél és 350 km/h feletti végsebességnél.