Villámgyors rendőrautó 4-es BMW-ből

2013.11.29. 16:27

A Tune it! Safe! kampány keretében már tucatnyi rendőr-egyenruhás autót készítettek német tuningcégek – ezúttal az AC Schnitzer készített egyet az új 4-es BMW legerősebb négyhengeres változatából.

Az ACS4 2.8i Coupé a megszokott német tuning-alapelvek szerint készült. Kívülről elsősorban a sárvédőíveket lényegében teljesen kitöltő, 21 hüvelykes felnik miatt feltűnő, amelyeken csupán vékony rétegnek látszanak a 245/30-as gumiabroncsok. Már ettől is meglehetősen rázós élménynek ígérkezik a tuning-rendőrautó, de ráadásként a futómüvön is ültettek két és fél centit.

A gerinctörő futómű mellett a motoron is tuningoltak egy keveset. A kétliteres négyhengeres a turbófeltöltés miatt jó alany ehhez: az AC Schnitzer szakemberei 49 lóerő többletet tudtak belőle kihozni. Két literből 294 lóerő és 420 Nm egyáltalán nem rossz eredmény. Az autó így 5,7 másodperc alatt érheti el a 100 km/h-t, 80-ról 120 km/h-ra 12,7 másodperc alatt gyorsul, a végsebességét viszont továbbra is elektronikusan korlátozzák 250 km/h-ra.

Ez az autó persze aligha jut el valódi rendőrségi szolgálatba, nem is erre készítették. A Tune it! Safe! program célja ugyanis a sufnituning-ellenes kampány, amelyhez az AC Schnitzer, és a többi komoly, legláis utcai tuningból élő vállalkozás ilyen módon járul hozzá.