Porsche: tesztpályát a vevőknek

2013.11.30. 17:03

Újabb tesztközpontok létesítését tervezi a Porsche. A német autógyártó a vásárlók kedvében járna azzal, hogy különböző országokban lehetőséget kínál a gyors sportkocsik határainak és viselkedésének kitapasztalására. A tulajdonosok ezzel a saját képességeiket is jobban megismerhetik, így talán közúton is biztonságosabban kezelik majd autóikat.

Los Angeles és Atlanta közelében egyaránt készül már egy-egy tesztközpont, de két igazán legendás helyszín is szerepel a tervekben. Az egyik a nagy-britanniai Silverstone, a másik pedig a franciaországi Le Mans lehet. Utóbbi esetében a híres pálya eredeti nyomvonalából is felhasználnának néhány szakaszt. A németeknek természetesen még be kell szerezniük a szükséges engedélyeket, ha pedig azokat megkapták, a kivitelezés is eltarthat egy ideig.

Minden bizonnyal megéri majd várni, hiszen amellett, hogy biztonságos körülmények között, zárt pályán száguldozhatnak a porschésok, nem mindennapi élmény lehet majd számukra ilyen emblematikus helyszínen terelgetni a sportkocsikat. A Le Mans-hoz való kötődést ráadásul az is erősítheti, hogy a Porsche jelenleg is a huszonnégy órás verseny történetének legeredményesebb gyártója, jövőre pedig vissza is tér a mezőnybe.