Nem titok, hogy összetört egy 918 Spyder

2013.12.01. 17:44

Két hete összetörték a Porsche 918 Spyder egy tesztautóját egy Stuttgart-közeli autópályán. A balesetről fotók is készültek, milliók látták, a gyár azonban eddig mélyen hallgatott az esetről.

A tesztautót a gyár egyik alkalmazottja vezette, valószínű túlságosan sietett vele, amiből aztán a baleset történt. Hogy mennyivel ment, az nem szerepel a Porsche hivatalos tájékoztatójában, erre ugyanis majd a rendőrség ad választ, miután kinyerik az információt a lefoglalt adatrögzítőkből. Az elektromotorával együtt 887 lóerős teljesítményre képes hibrid a gyártól nem messze ment szalagkorlátnak. A Porsche közlése szerint a 800 ezer euró értékű autóban körülbelül 100 ezer eurós (harminc millió forintos) kár keletkezett, a történet szomorúbb oldala azonban az, hogy a sofőr és a mellette ülő is megsérült a balesetben.

A 918 Spyder az idei Frankfurti Autószalonon
A 918 Spyder az idei Frankfurti Autószalonon

A Porsche 918 Spydert az idei Genfi Autószalonon mutatták be. A hibrid azóta futott egy hat perc ötvenhét másodperces kört a Nordschleifén, ami tizennégy másodperccel volt jobb, mint az addigi rekord a szériagyártású utcai autók között. A típus első darabjait ebben a hónapban kezdi el leszállítani a Porsche, első megrendelői a hetekben kapják meg autójukat.