Olvasónk otthona elé parkolt egy BMW i8

2013.12.02. 06:18

Frankfurtban bemutatták, mégis találni még álcázott i8-asokat a német utakon. Olvasónk müncheni otthona előtt fotózott egyet, a BMW szokott kék-fehér mintás matricájában terpeszkedve.

Fotó: Jeney Viktor

Viktor két éve él Münchenben. Azt mondja, a helyiek már immunisak az álcázott autókra, de a lakása előtt parkoló i8-at hosszú percekig nézte a kislány az ablakból (az első képen). Sőt, még beszélt is az autóhoz, annyira furcsának találta. A látvány Viktort is letaglózta, aki szerint retteneteset üt élőben, pedig ő már hozzászokott a fura prototípusokhoz, tekintve, hogy vele egy társasházban él a BMW-t tesztelő úriember, aki nem először hozta haza munkáját. Viktor látott így már i3-at, új Minit, de az i8-at mindenképp meg akarta osztani velünk. A napokban elkente mellettem egy ilyen. A gördülési zajon felül egy nagyon halk, de annál határozottabb, sportos hangot hallottam – fejtette ki élményeit.

Fotó: Jeney Viktor

Több mint valószínű, hogy tartósteszten van a BMW-s szakembernél a szeptemberben, a Frankfurti Autószalonon bemutatott i8 egy példánya. A szalon idején hosszan írtunk a hibrid kombinált teljesítményű hajtásláncáról, a napokban pedig arról, hogy – ugyan még az első vevők sem kapták meg a sajátjukat – máris lefoglalták az összes, 2014-ben gyártandó i8-at.