Rejtélyes sportkocsit tesztel a Ferrari

2013.12.03. 13:48

A Fioranóban lefilmezett prototípus egyértelműen a LaFerrarin alapul, de több szokatlan részlet is akad rajta, amelyek együtt arra utalnak, hogy egy új motor vagy hajtásrendszer tesztelésére szolgál.

A Ferrari tesztpályáját szinte folyamatosan szemmel tartják a lesifotósok kamerái, így semmi nem maradhat titokban, ami itt folyik. A tesztelés pedig zajlik – ezúttal egy szokatlan, erősen álcázott LaFerrari körözött a pályán. Már az autó tetején kivezetett légbeömlő is gyanússá teszi a járművet, itt valami turpisság van a motortérben. A motor hangszíne és az azt kísérő süvítés pedig egyértelművé teszi, hogy nem V12-est hallunk.

Egyes feltételezések szerint ez csupán a Ferrari új Formula 1-es motorja, az 1,6 literes turbós V6-os, amelyet jövőre már a tűzpiros versenyautókban láthatunk viszont Fernando Alonso és Kimi Raikkönen mögött. Ám nem ez az egyetlen lehetséges magyarázat: bár egyelőre tagadják, úgy hallani, a Ferrari utcai modelljei számára is turbómotorokat fejleszt, hisz az egyre szigorúbb szén-dioxid-kibocsátási normák miatt rászorulnak, hogy csökkentsék a fogyasztást. Ez pedig turbómotorokkal a legegyszerűbb.