Magyar kézbe magyar szerszámot!

2013.12.06. 13:49

A kecskeméti Mercedes-Benz gyárban megkezdte működését a több mint ötmillió eurós beruházással létesített szerszámkészítő központ. Ezután így nemcsak a karosszériaelemeket gyártják Kecskeméten, hanem képesek lesznek a szerszámokat javítani, adott esetben elkészíteni is. A présüzem igazgatója, Jörg Heinze bejelentette továbbá, hogy a gyárban szerszámkészítő szakmunkások képzése is indul.

 
Fotó: MTI Fotó: Ujvári Sándor

Frank Klein gyárigazgató tájékoztatása szerint a kecskeméti gyár présüzemében eddig 10 milliónál több karosszériaelemet készítettek, amelyek egy részét Magyarországon kívül gyártott autókhoz szállították. A kecskeméti présüzem a sindelfingeni, brémai és kuppenheimi présüzemekkel közös hálózatban dolgozik, ezen kívül gyárt karosszériaelemeket a rastatti gyárnak is, valamint a finnországi Valmet Automotive üzemnek is az A-osztályhoz.

A 800 millió eurós beruházással tervezett kecskeméti gyárat 2012 márciusában adták át, és azóta az egyik legmodernebb, környezetbarát technológia segítségével gyártja a B-osztályt, valamint 2013 januárja óta második modellként a CLA-t. Az időközben több mint háromezerre bővült helyi munkatársi létszámmal a gyár a régió legvonzóbb munkáltatója lett.