Az Auditól igazolnak az olaszok

2013.12.07. 12:18

Az Audi vezető formatervezőjét szerződtette az olasz Italdesign Giugiaro. A váltás azonban nem olyan éles, mint az elsőre gondolhatnánk, hiszen az Italdesign 2010 óta a Volkswagen-csoport kötelékébe tartozik.

Wolfgang Egger korábban az Alfa Romeónál is dolgozott – többek közt a gyönyörű 8C Competizionén-, onnan került 2007-ben az Audihoz – ott Walter de Silva pozícióját vette át. Az ő nevéhez fűződik többek közt az A3-as és az A6-os, de szintén ő irányította a 2010-es Quattro koncepción, valamint az e-Tron tanulmányon dolgozó csapatot is.

Az Audinál ez már nem az első komoly változás az idei évben. A márka külső formatervért felelős igazgatója, Achim Badstübner január elsejétől már a Mercedes-Benz alkalmazásában áll. A dizájnrészleg átszervezésének eredményeként a jövő felsőkategóriás Audijai, illetve a márka hobbiterepjárói jellegzetesebb külsőt kaphatnak, jobban elkülöníthetők lesznek a kisebb modellektől. A Volkswagen nem titkolt célja, hogy az Audi révén a prémiumszegmensben megelőzze a BMW-t.

Egger utóda az a Marc Lichte lehet, akinek többek közt a Golf hetedik generációját is köszönhetjük.