Lesz V8-as Volvo, de nem neked

2013.12.10. 17:59

Az ausztrálok imádják a V8-asokat. A Volvo pedig szeretne sok autót eladni Ausztráliában. Ennek az együttállásnak a következménye, hogy a Volvo jövőre beszáll az ausztrál V8 Supercars sorozatba egy S60-asra emlékeztető versenyautóval, amelyben ez a szemet gyönyörködtető motor lesz.

Csúnya fityisz a hitelességnek, hogy éppen akkor építenek egy V8-as versenyautót, amikor beszüntetik a négynél több hengeres Volvók gyártását és saját motorcsaládjukra állnak át, de a marketing már csak ilyen szakma. Ha ez kell a népszerűsítéshez, felkérik a Polestart, hogy vadítsák meg a Yamaha által tervezett V8-asukat, amelyet az XC90-eshez találtak ki, és építsenek köré egy ütőképes versenyautót az ausztrálok házi versenysorozatába.

Az eredetileg 4,4 literes, 315 lóerős motort ötliteresre fúrták fel, 10:1-esre emelték a sűrítési arányt, és 7500-ig engedik forogni. Teljesítményét hivatalos adat hiányában 600 lóerő fölé tippelik. De a nyers adatok talán nem is olyan fontosak, ha ilyen szívmelengető fotókat közölnek a versenymotorról, amelynek nyilván nincs sok köze semmilyen szériaautóéhoz.