Randa BMW-nyúlás a Hyundaitól

2013.12.11. 14:51

Eddig is elég egyértelmű volt, hogy legdrágább autóival a német konkurenciát majmolja a Hyundai-Kia, de az már a szemtelenség határát súrolja, hogy a gyári tuningrészlegnek is megtévesztő nevet adtak. Az M-es BMW-kkel ezen túl az N-es Hyundai modellek szállnak szembe.

Először a Hyundai gyári WRC autóján bukkant fel a nagy fekete-kék-piros N betű, amelyről a versenygép bemutatóján ki is derült, hogy mit takar. Ezt a betűt viselik majd a Hyundai legsportosabb modelljei – az i20 sportos csúcsváltozatát például i20 N-nek hívják majd. Hogy ez milyen változtatásokat takar, azt még nem tudni, azt viszont megosztották a közönséggel, hogy miért épp az N betűt választották. A hivatalos magyarázat szerint szó sincs róla, hogy a BMW M-jére leginkább emlékeztető betűt választották az ABC-ből. A jelzés állítólag a fejlesztési részlegnek otthont adó Namyang település nevéből származik. A színválasztással kapcsolatban még ennyi magyarázatot sem adtak - a fekete-középkék-vörös kombináció azonban kísértetiesen emlékeztet az M-es BMW-k sötétkék-középkék-vörös csíkjaira.

A gyáriak szerint az első N-es modellek néhány hónapon belül bemutatkoznak Európában, de ezekről csak annyit mondtak, hogy a cég nagyszériás modelljein alapulnak majd. Ez pedig bármit jelenthet az i10-estől az i40-esig.