Megvillan az új Mercedes V osztály

2013.12.12. 15:56

Úgy hallani, a Viano utódja más karakterű lesz, mint a korábbi Mercedes furgonok. Nem csak a kisbuszt és az áruszállítót kell felváltania a kínálatban, de bizonyos mértékig az R osztályt is, amely nem lett sikeres, így nem készül belőle újabb generáció.

A Vianót eddig is sokan használták személyautó helyett, annak ellenére, hogy a formája és mérete is inkább haszonjárműnek mutatja. A Mercedes most erre az irányra erősít rá, ha minden igaz: igyekeznek elegánsabbra, könnyedebbre venni a formát, és közelíteni a nagy családi egyterűkéhez, hogy ebben a szerepben jobban megállja a helyét a típus. Az a részlet, amelyet most megmutattak, legalábbis erre utal: a jelenlegi változathoz képest csaknem légies az új, alacsony, LED-soros fényszóró és krómkeretes hűtőrács.

Úgy tudjuk, a V osztály meglehetősen szűkös motorpalettával érkezik: a jól ismert 2,1 literes turbódízel blokk kerül bele 136, 170 és 190 lóerős változatokban. Ugyanakkor készül összkerék-hajtású változat, és a motorokhoz 7 fokozatú automata váltót is kínálnak majd.

A Mercedes 2014 január 30-án leplezi le az új V osztályt az interneten, az elő bemutatót viszont csak márciusban tartják a Genfi Autószalonon.