2013.12.12. 06:00

A Volvo nagy váltást ígért, és a jelek szerint el is kezdődött a megvalósítás. Már bemutatták a vadiúj, négyhengeres turbómotor-családot, amely teljes egészében saját fejlesztés, jövőre pedig jön az első modell a saját fejlesztésű padlólemezre, az XC90-es utódja. Ezzel azonban nem csak a műszaki tartalmat tervezik megújítani, de a márka stílusát is. Így egyelőre egy tanulmányautót állítanak ki Detroitban, amelyen tesztelhetik a közönség reakcióit.

Az eddig bemutatott kedvcsináló képek alapján úgy néz ki, a szeptemberi Concept Coupé stíluselemei köszönnek vissza itt is, csak a befoglaló forma változik. A Concept XC Coupé háromajtós, hobbiterepjáró-fazonú autónak ígérkezik, amely egyszerre próbálja célszerű és érdekes autó benyomását kelteni. A keskeny, keret jellegű lámpák és az új hűtőmaszkforma egy az egyben a Concept Coupé megoldásait másolja, de itt aligha találkozunk a korábbi kétajtós legvonzóbb tulajdonságával, a szép tetővonallal. Cserébe megmarad a hátrafelé keskenyedő felső karosszéria-szekció, amely a Volvo modelljeit eddig is jellemezte. Műszaki szempontból nem várható nagy meglepetés, bár tanulmány lévén talán nem egyszerűen a szabvány kétliteressel mutatják majd be – jó eséllyel valamiféle elektromos segédhajtást is beépítenek majd az aktuális divatnak megfelelően.

Amit eddig elárult a Volvo, az valóban csak arra elég, hogy felcsigázza az érdeklődést – így mindenki biztos lehet benne, hogy érdemes lesz a Volvo standra is odafigyelni január 13-án, a Detroit Motor Show-n.