Fotókon a Lamborghini Gallardo utódja

2013.12.19. 17:41

A Lamborghini nemrég leállt a Gallardo gyártásával, de csak azért, hogy felkészüljön az utód gyártására – ezt azonban eddig csak alaposan álcázva láttuk. Ez az első alkalom, hogy olyan képek kerültek ki az autóról, amelyek már gyári minőségűnek tűnnek.

Azt persze nem vehetjük teljesen biztosra, hogy ez valóban a gyáriaktól származó képsorozat, de egy kicsit azért szeretnénk, ha úgy volna. A képen látható autó ugyanis elképesztően jó példája a korszerű Lamborghini stílusnak: finom arányú, határozott vonalú, de mégis légies – talán a cég legjobb formája, mióta az Audi átvette az irányítást. Érdekes, hogy a kabin hosszabbnak tűnik, mint a Gallardo esetében – ebből arra is következtethetünk, hogy az eddig alkalmazott V10-es helyét valami rövidebb, egy V8-as, vagy V6-os veszi át az új modellben, talán nem is hosszában beépítve.

A képeken a rendszám helyén a Huracan felirat olvasható – már korábban is voltak olyan hírek, amelyek szerint mégis ez lesz az új modell neve. Állítólag a típusjelzés vége LP610-4, ami annyit jelentene a Lamborghini rendszere szerint, hogy az autó 610 lóerős, és összkerék-hajtású lesz. Ha mindez igaz, az annyit jelent, hogy a Lamborghini kisebb modellje teljesítményben ismét egyenrangú ellenfele lesz a Ferrari 458-asnak és a McLaren MP4-12C-nek.

Hogy mennyire stimmelnek ezek az információk, az hamarosan kiderül, hisz márciusban, a Genfi Autószalonon biztosan kiállítják a végleges autót.