2013.12.20. 17:44

Eddig legfeljebb pletykákat hallhattunk róla, hogy a Mini nagyobb méretű modellen dolgozik, most azonban láthatjuk is az első bizonyítékot. A következő Clubman egy hagyományos kombi lesz, és ha nem is szélesebb, mindenképp jóval hosszabb, mint az aktuális generáció.

Érdekes, hogy az új, ötajtós Clubman elsősorban tengelytávját tekintve nőtt, a hátsó túlnyúlása alig hosszabb, mint az alap-Minié. Ez pedig igazán tágas utasteret, ellenben keskeny csomagtartót ígér. Egyébként a megszokott Mini formaterv köszön vissza itt is, bár nehéz lenne azt állítani, hogy a név még passzol erre a minimum 4,3 méteres autóra. Várhatóan viszonylag hamar bemutatják a Clubman utódját, hisz ezt szánják a négy húzómodell egyikének. Ezen és az alap-Miniken kívül a Countryman és egy rövidebb ötajtós alkotja a kínálat magját.

Ha minden igaz, a nagy Mini csak az ötajtós, rövid változat után mutatkozhat be, a becslések szerint legkorábban 2015 vége felé kezdődhet a gyártás.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.