Videón a legújabb Lamborghini

2013.12.22. 14:06

Miután a Lamborghini leállt a Gallardo gyártásával, elkezdtek kiszivárogni az első képek az utódról. A Huracan névre keresztelt modellt már álca nélkül is láthattuk, később pedig kiderült, valóban a végleges kivitel fotói kerültek nyilvánosságra.

Nem kellett már sokat várni az első hivatalos videóra sem. A négy és fél perces felvételen lerántják a leplet a magára hagyott Lamborghiniről, aztán egy kicsit meg is forgatják a legújabb olasz sportautót. Hallgassák csak, így szól a Huracan:

Az LP 610-4 kódjelű Lamborghininél megmaradtak az előd műszaki alapjainál. Ez azt jelenti, hogy összkerékhajtást és 5,2-es V10-est kapunk, igaz, a motoron reszeltek egy kicsit, így már 610 lóerő leadására képes. A 0-100 km/h-s sprintet 3,2 másodperc alatt teljesíti, kétszázra 9,9 alatt gyorsul, végsebessége pedig 325 km/h körüli. Manuális váltót egyáltalán nem kínálnak már hozzá, csak hétsebességes, duplakuplungos automatával lesz kapható.

Árát a jövő tavaszi Genfi Autószalonon tudhatjuk meg - akkor állítják ki először a nagyközönség előtt a legújabb Lamborghinit. Kicsivel később a forgalmazás is megindul - kérdés, végül felül tudja-e múlni a Huracan a nagy előd, a Gallardo 14 ezer darabos példányszámát.