Tuningolni egy McLarent?

2013.12.24. 07:25

Senki sem gondolhatta, hogy a McLaren P1-hez nem fognak hozzányúlni a tuningcégek. Ugyan csak 375 darabot készítenek belőle, ami már bő egy hónapja előre el is fogyott, biztos volt, hogy valaki nem bírja megállni, és saját ízlésére alakítja a hibrid szupersportkocsit. Ne higgyük, hogy a tuningcégek között nem megy a versengés, hogy ki, mihez és mit kínál. Ez presztízskérdés. És mivel lehetne nagyobbat gurítani, mint a P1-gyel?

A Gemballánál most biztosan nagyon örülnek, hiszen ők az elsők. És mit változtattak? Csináltak egy szett új kereket a P1-hez. Ennyi? Igen. A felni neve Gforged-one. Az átmérője az eredeti 20 coll helyett 21, a szélessége is egy hüvelykkel több. Gunmetal Gray és Black Magic, azaz szürke és fekete színekben rendelhetőek. Andreas Schwarz, a német tuningcég igazgatója kihangsúlyozta, hogy a kerekek egyaránt lenyűgözőek technikailag és a formailag is. Az áruk egyelőre ismeretlen.

A felniszett egyébként nem ízléstelen, sőt. Mégis nehezen lehet elképzelni, hogy ki az, aki lecserélni a hibrid-szupersportkocsi gyári felniszettjét. Talán majd az arabok. Mindenesetre örülhetünk, hogy a Gemballa tervezői meg bírták állni, és nem csúfították el mindenféle karosszériatoldásokkal a McLarent, ahogy korábban néhány Porschét.