Autópályán fotózták az új luxus-Citroent

2013.12.30. 17:25

Lefotózták a Citroen új óriás szedánját, a DS 5LS-t. A december közepén megismert 5LS nem meglepő módon Kína útjain tűnt fel, egy autópálya kapujánál látták.

A DS 5LS a franciák válasza a kínai fogyasztók igényére, melyben a hosszú szedánoknak kiemelt helye van. A Volkswagen, a BMW, a Buick és még sokan mások rájöttek már arra, hogy az ottani felső-középosztálynak tágas hátsó üléssor kell, a Citroen tervezői pedig elővették a C4 alapjait, amin aztán 2,71 méterig nyújtották a tengelytávot. E tekintetben például a Skoda Superb kombiját is elverte az 5LS.

A hajtás – akárcsak a C-Elysée-re emlékeztető formavilág – kissé egyszerű lett: a négyajtósba 1,6 literes benzinmotor került, ami az alapban 136 lóerős, az erősebb, turbós változatokban pedig 160 és 200 lóerősek lesznek. A szívós benzines kézi váltót, a turbós modellek hatsebességes automatát kapnak.

A lefotózott autót egy Sencsenhez közeli autópályán látták. A tízmillió lakosú városban működik a Changan és a PSA közös üzeme, ahol az 5LS-eket is gyártják majd. Úgy tudjuk, a szedánból csak a kínai piacra jut.