Hoppá, nem ezt vártuk a Kiától

2014.01.03. 07:08

Egy csalit már bedobott a Kia a Detroiti Autószalonra készülő tanulmányautójáról, de most, tíz nappal a bemutató előtt elárulták a lényeget is.

A GT4 Stinger névre keresztelt 2+2-es sportkocsi az egyszerre több Audira is hasonlító orron túl is figyelemre méltó jelenség, a sajtóközlemény szerint mind utcán, mind pályán otthonosan mozgó autóról van szó. Kétliteres, turbós négyhengeres motorja 315 lóerőt tud, és ami a legfontosabb: hátul hajt.

Ez a váratlan információ cáfolja az eddigi pletykákat, melyek szerint a Kia sportkocsija a Hyundai Veloster testvére lenne - a rokoni szál ezek alapján inkább a Genesishez és annak kupé változatához vezet.

A meglepő adatok persze még bőven hagynak helyet a találgatásnak, hiszen az sem biztos, hogy a GT4 Stinger valamilyen leszármazottját egyáltalán gyártani fogják. Lehet belőle verseny- vagy utcai autó is, de előfordulhat, hogy puszta formatanulmány marad. Az egyetlen, orrol készült virtuális kép és az adatok mindenesetre ígéretesnek tűnnek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.