Puritalia? Nem csak vázlat

2014.01.04. 18:30

Nem sokat hallhattunk eddig a Puritaliaról, csupán néhány Fabio Ferrante által rajzolt vázlatot mutattak meg két évvel ezelőtt a 427 Roadsterről. Most jelentik, nem tűntek el a süllyesztőben, sőt komoly munka folyt, melynek eredménye az itt látható prototípus.

A sportkocsi az 1965-ös Shelby Cobra utánérzése. A prototípus nincs feldíszítve, célja a gépészet tesztelése. Ahogy a készítők fogalmaznak, olyan így, mint egy szép nő természetesen, smink nélkül. A szénszálas karosszéria alumínium vázra épül, a motortérben kétféle V8-as motor lesz választható. Az egyik ötliteres 445 lóerős szívó, a másik szintén ötliteres, de feltöltős 605 lóerővel. További információ nincs, de a prototípus bemutatásából azt sejthetjük, hogy  nem kell újabb két évet várni, hogy újra halljunk a Puritaliaról.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.