2014.01.08. 13:57

Egyelőre csupán néhány fotó szivárgott ki a Chrysler új tömegmodelljéről, a 200-asról, de csak remélni lehet, hogy mégsem a végleges autóról készültek. Legalábbis nem könnyű elképzelni, hogy az amerikai vásárlók erre cserélnék ma használt családi autójukat.

Az egyszerre jellegtelen és víziállat-szerű orr-rész legalábbis minimum idegenszerűen hat. Van benne egy kevés a 90-es évek elejének szerencsétlen futurizmusából, de alapvetően inkább tűnik ötlettelennek. A forma alatt ráadásul ugyanaz a technika rejtőzik, amellyel a sokkal megnyerőbb Dodge Dartban már találkoztunk: a Fiat Compact Wide fantázianevű platformja, amelyet eredetileg az Alfa Giuliettában mutattak be, igaz, ez egy nyújtott kivitel. A motorválasztékban sem várható újdonság: várhatóan a 2,4 literes TigerShark motor kerül az alapmodellbe, míg a csúcsváltozatokat a 3,6 literes Pentastar V6-os hajtja majd. Új viszont az összkerék-hajtás, illetve a kilencfokozatú sebességváltó.

Hogy valóban ilyen lesz-e az új Chrysler 200, és hogy a fenti, nagyrészt még feltételezéseken alapuló információknak mennyi a valóságalapja, az néhány nap múlva kiderül, hisz a premiert a Detroit Motor Show-n tartják a hét végén.