Nincs mentség az új STi­-re

2014.01.09. 06:09

Kiszivárogtak a hivatalos képek a Detroitban bemutatkozó legerősebb Impreza­kivitelről, a WRX STI-ről. Sajnos ez sem lesz szebb, mint a gyengébb változatok.

Eddig úgy tűnt, a szokásos kiegészítők (hatalmas hátsó szárny, aranyszínű felnik, sötétkék fényezés) még a kifogásolható kinézetű Impreza­generációkat is megmentik. Sajnos ezúttal nincs így, a hangsúlyos kiegészítők még jobban kiemelik az alapforma gyengeségeit, az esetlen arányokat és a bamba orrot. Rossz kimondani, de úgy érezzük, ezúttal szárny nélkül, pirosban nézne ki jobban a legerősebb Subaru.

Az Imprezát viszont soha nem a formájáért szerettük elsősorban. A teljesítményre valószínűleg ezúttal sem lesz panasz, bár még nem hozták nyilvánosságra a részleteket. Mivel a kistestvérbe már nem a 2,5 literes motor kerül, lehetséges, hogy itt is a WRX kétliteres turbómotorját használják, egy nagyobb feltöltővel. Ennek ellenére mindenképpen 300 lóerő feletti teljesítményt várhatunk, természetesen összkerékhajtással.

A Los Angelesben leleplezett WRX­-hez hasonlóan erősebb testvérét is az Egyesült Államokban, a hét végi Detroit Motor Show-n mutatják be a nagyközönségnek először, és a forgalmazás is megindul még az idén.