Újra eladó az egyetlen négyajtós Ferrari

2014.01.10. 17:53

Természetes módon szokás emlegetni, hogy a ritka, régi autó jó befektetés, különösen ha ágaskodó lovacskát hord az orrán jelvény gyanánt, de úgy látszik, ez nem mindig igaz. Az egyetlen, első és utolsó Ferrari luxusszedántól már másodszor próbál szabadulni jelenlegi gazdája, de úgy néz ki, egyelőre nem szeretett bele senki. Talán a 80-as évek elejének stílusa tehet róla?

Gabriele Candrini, a különlegesség modenai tulajdonosa legutóbb 2011-ben próbált szabadulni a Pininfarina 50. születésnapjára készített Pinin sportszedántól. Akkor azonban nem akadt olyan vásárló, aki úgy érezte volna, épp ez az autó hiányzik a gyűjteményéből. Pedig egy egyedi Ferrariról azt gondolnánk, ölik majd érte egymást a vevők. Talán az 1980-ban még ultramodernnek számító, szép arányú, de a végletekig egyszerűsített forma és a hasonló stílusú, világos bőrrel kárpitozott belső tér nem elég vonzó. De az is lehet, hogy a gazdasági válság emléke volt még túl friss. Bármi is az ok, az 512 BB 365 lóerős, 180 fokos V12-es motorjával hajtott gép most ismét gazdára vár, ezúttal fix, 1,1 millió eurós áron.

Az összeg elég soknak tűnik, különösen úgy, hogy három éve még ennek az összegnek a feléért is el lehetett volna hozni az RM Auctions árveréséről, de ki tudja – most talán könnyebben megy majd a balekfogás.