Egyre jobban fogy a Porsche

2014.01.11. 11:01

A két évvel ezelőttihez hasonlóan tavaly ismét eladási rekordot ért el a Porsche. A német sportkocsigyártó 2012-ben több mint 140 ezer autó értékesítésének örülhetett, 2013-ban azonban tovább tudtak növekedni: 160 ezer Porschét adtak el világszerte.

A sikerhez arra is szükség volt, hogy minden piacon viszonylag jól teljesítsen a márka. Modelljeikre továbbra is az Egyesült Államokban volt a legnagyobb kereslet, a 160 ezer autó több mint egynegyede itt talált gazdára. Kína sem sokkal maradt le, és a még mindig nehéz helyzetben lévő európai piacokon is jól fogytak a Porschék - igaz, az öreg kontinens értékesítési számaiból Németország vette ki leginkább a részét, mintegy 20 ezer autóval.

A legnépszerűbb modell egyébként a Cayenne hobbiterepjáró volt, amelyre 84 ezer megrendelés érkezett - így az eladott Porschék több mint felét ez teszi ki. A 911-esekből 30 ezer fogyott. A 2013-as statisztikák azonban korántsem jelentik azt, hogy a Porsche vezetőségének tagjai elégedetten hátradőlnek majd. Egy aránylag olcsó szabadidőautó, a Macan piacra dobásával további emelkedésre számítanak.