2014.01.11. 17:19

Néhány nappal a Detroiti Autószalonra tervezett hivatalos bemutató előtt teljesen lelepleződött az Audi legújabb tanulmányautója. Az Allroad Shooting Brake Concept néven is emlegetett koncepció több jövőbeli Audi formavilágát is előrevetítheti.

Már régóta pletykálják, hogy a németek lefelé bővíthetik hobbiterepjáró-kínálatukat. A legutóbbi hírek szerint a Q1 zöld utat kapott a vezetőségtől. Nem kizárt tehát, hogy a detroiti kiállításra szánt tanulmányból készül el az MQB moduláris platformra épülő, kompakt szabadidő-autó. Egyelőre azonban csak a gyártás helyét vehetjük biztosra: Ingolstadtban, az A3, A4 és A5 sorozatok mellett szerelik majd össze a Q1-est.

A kupés tetővonal, és az előző TT-modellekre emlékeztető farrész arra enged következtetni, hogy a harmadik generációs TT sportkocsi is hasonló stílusjegyeket visel majd. Igaz, korábban már egy egész sorozatra való kémfotó készült róla, így túl nagy meglepetést nem okozhat az Audi kupéja. Az új TT bemutatására idén őszre, a Párizsi Autószalonra várható, a kereskedésekbe 2015-ben kerülhet.