2014.01.11. 14:17

Igen érdekes hírek láttak napvilágot a Lancia jövőjével kapcsolatban. A Fiat-csoporthoz tartozó olasz márka a jövőben csak Olaszországban lenne elérhető, ráadásul ott is csupán egyetlen modellel. Erről Sergio Marchionne, a Fiat vezérigazgatója beszélt a La Repubblica című lapnak adott interjújában.

Ez azt jelentheti, hogy eltűnnek a palettáról a Chryslerrel közös platformra épülő típusok - így a 300-assal rokon Thema is. Az egyetlen modell, amit megtartanak, az Ypsilon lehet. Ez persze egy újabb kérdést vethet fel: mi lesz a Lanciával, ha az Ypsilon eléri modellciklusa végét. Persze elképzelhető, hogy egy felfrissített utóddal váltják le - remélhetőleg nem döntenek a márka teljes elkaszálása mellett.

Az interjúban Marchionne az Alfa Romeóról is beszélt. A Fiat-csoportnak továbbra sem szerepel a terveiben a márka eladása, noha a Volkswagen már régóta érdeklődik iránta. Ehelyett több új modell bevezetésére készülnek - áprilisban hivatalosan is bejelentik majd, pontosan milyen újdonságokra számíthatunk. Az ígéretek szerint annyi biztos, hogy ezek teljesen átformálják majd az Alfa Romeo arculatát.