2014.01.12. 08:34

A leginkább pályára termett Corvette – mondja a Chevrolet az új Z06-ról. A nagyon sportos C7-es első képeit szombaton tették közzé, két nappal a hivatalos hétfői világpremier előtt.

Hazai körülmények között, a Detroiti Autószalonon ejti meg az épp egy éve érkezett C7 sportváltozatának bemutatóját a GM. A presztizsmodell hétfői világpremierjét már szombaton megalapozták, és a kiadott képeken lényegében mindent megmutattak, ami vizuálisan fontos rajta.

A látottak alapján úgy fest, a Chevrolet legszálkásabb izomautója érkezik. Az új Z06 tervezésekor nem spóroltak íveken, ami nem meglepő, tekintve, hogy elődeihez mérten már az alap C7 formaterve is rendkívül merész volt.

A technika adatokkal nem siettek, azokat csak hétfőn teszik közzé. Teljesítmény terén valószínűleg a korábban hallott 620 lóerő helytálló, a motor viszont sokesélyes: egy turbós és egy duplaturbós V8-ról, valamint egy hétliteres szívós V8-asról találgattak eddig.

Az új Corvette Z06 gyártása még idén elindul, de 2015 lőtt aligha szállítják le az első példányokat. A márkának emellett jövőre lesz még egy jelentős újdonsága, korábban ugyanis akkorra ígérték a C7 jobbkormányos változatát is.