2014.01.12. 16:14

Detroitban sem maradnak el a különféle új limitált kiadások. Egy nappal a szalon kezdete előtt a Scion jelentett be, hogy két alsó-középkategóriás autójának limitált luxusváltozatát ott mutatja be.

A Monogram Series címen futó csomagok az FR-S-t és a tC-t érintik. Az európai piacon ismeretlen háromajtósokhoz készült kiadásokra a luxus túlzó jelző, csupán magas felszereltségű, enyhén sportosított kivitelekről van szó. Az FR-S-nél ez kimerül az Alcantara huzatos, fűthető első ülésekben, a kétzónás digitális klímában, a prémium hangrendszerben, az indítógombban és egy hátsó légterelőben. Mindezzel a kétezer példány darabjáért 27 ezer 400 dollárt (6,2 millió forintot) kérnek.

A tC-n sem izgulták túl a projektet. Az új hangrendszer mellé itt beépített navigációval, némi bőrrel a váltógombon, kontrasztos varrással az üléseken és fűthető külső tükrökkel emelték a szintet. Ehhez jön még egy szolid spoiler hátra. Ebből kétezer ötszáz készül, áruk 21 ezer 400 dollár (4,8 millió forint) lesz, és akárcsak az FR-S Monogram, úgy ez is februártól lesz kapható.

A Scion FR-S egyébiránt a Toyota 86 észak-amerikai piacos változata. Típusnevét főbb jellemzői után kapta: orrmotoros (Front-engine), hátsókerék-hajtású (Rear-wheel drive) sportautó. A tC egy olcsóbb Scion, amit szintén a Toyota gyárt, szintén amerikai és kanadai piacra. Ennek a nem túl távoli rokona az Avensis.