Ha ezt a Mercit láttad, mindent láttál

2014.01.17. 14:40

Komoly bizonyítási vágy szorult a Hartmann által kezelésbe vett Mercedes Citanba, még a német nemzeti színeket is magára öltötte. Nem valószínű, hogy ezzel bárkit is megtévesztene, de a látvány okozta sokkot így sem lesz könnyű feldolgozni.

Már a széria Citan láttán is kevesen bírták ki kuncogás nélkül, hiszen a Mercedesszé emblémázott Renault Kangoo meglehetősen sajátos gyermek a Renault-Daimler házasságából. A furgon tuningolt változata azonban még sokkal bizarrabb: 19 colos felnijeivel, két és fél centis ültetésével és sportos kötényével aligha sikerült praktikusabbá tenni a haszonjárművet. De ha már ilyen fura öltözetbe bújtatták, muszáj volt hozzányúlni a motorvezérlőhöz is: 107 lóerőre húzták fel az eredetileg 90 lovas dCi-t, illetve mercisen CDi-t, és a gázpedált is harapósabbra programozták.

A Hartmann-féle Citant akár felfoghatnánk német humornak is, de valószínűleg inkább a provokáció a célja. Nagyobb figyelmet kapott már így is, mint a haszonjármű-tuningra specializálódott cég többi terméke összesen.