Ilyen volna egy modern Velorex?

2014.01.20. 17:48

Voltak idők, amikor igazán népszerűek voltak a háromkerekű autók - vagy szükségmegoldásként, mint a felénk Velorex, vagy a jogszabályok sajátosságai miatt, mint Angliában a Reliant Robin. A Polaris Slingshot a harmadik, Morgan-féle sportos vonalat képviseli.

Régóta keringenek vázlatok a többek között hómobiljairól ismert Polaris cégcsoport Slingshot nevű háromkerekűjéről, de a legújabb szabadalmi képek azt sejtetik, nemsokára tényleg gyártásba kerül. Ha ez megtörténik, viszonylag szűk piacra lép majd be, hiszen egyetlen komolyan vehető ellenfele a Campagna T-Rex.

A Slingshot több szempontból is sajátos konstrukció. Egyrészt egymás mellett van a két ülése, ami a háromkerekűek között egyáltalán nem általános, másrészt nem motorkerékpár-motor hajtja, mint a legtöbb hasonszőrűt. Egy 2,4-es, 200 lóerősnek mondott GM-féle benzines van az orrában, amely egy szokványos kézi váltón és egy kombinált kardán- és szíjhajtáson át tekeri a hátsó kereket.

Bár a gyártó mélyen hallgat, a szabadalmi hivatalból kiszivárgott képek után sokszor csak néhány hónap telik el a hivatalos bemutatóig.