Fotókon a japán Dacia-testvér

2014.01.31. 06:33

Meglepő módon mindenféle álcázás nélkül fényképezték le a következő Datsun modellt valahol Oroszországban. Az eddig soha nem látott autóról keveset tudunk, az viszont biztos, hogy elsőként az AvtoVAZ gyártja majd a típust.

A formaterv kifejezetten modern hatást kelt, különösen ahhoz képest, hogy a hírek szerint a Renault csoport egyik legolcsóbb kis szedánjáról van szó, amellyel bőven a Dacia Logan alá lőnek majd. Egyes források szerint a típus a Lada Granta műszaki alapjaira épül majd – eredetileg Ladának is tervezték volna – de ez messze nem biztos információ. Az sem lehetetlen, hogy már a Renault vagy a Nissan valamelyik padlólemezét használták fel hozzá. Annyi mindenesetre egyértelmű, hogy az Avtovazt irányító Renault-Nissan szövetség kapós népautónak szánja a Datsun márka újabb modelljét, amellyel tovább javíthatják eredményeiket Oroszországban és a Szovjetunió egyéb utódállamaiban.

Bár késznek tűnik, ez valószínűleg csak az előszéria egyik modellje, a Datsun előállítására alkalmas üzemrész átalakítása ugyanis még folyamatban van. Úgy tudjuk, a típus forgalmazását 2014-ben kezdik meg. Arról egyelőre nem tudni, hogy a típus megfelel-e az EU-ban való forgalmazás feltételeinek, így az sem jósolható meg egyértelműen, hogy a négyajtós Datsunt tervezik-e forgalmazni errefelé, vagy sem.