Szoftverfrissítéssel javítják a tűzveszélyes Teslákat

2014.01.31. 16:33

Az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság, az NHTSA 30 ezer Teslát talált tűzveszélyesnek, a Model S mégsem szorul nagyobb átalakításra. Elegendő, ha megkapják az 5.8.4-es, vagy későbbi programverziók valamelyikét, amely fejlettebb töltésmenedzsmenttel rendelkezik.

A problémát az UMC jelzésű gyorstöltő-csatlakozók túlmelegedése okozta, ami hajlamos volt elektromos tüzet okozni. A Model S azonban a kezdetektől képes érzékelni a töltőcsatlakozó áramingadozásait, illetve a csatlakozás ellenállásának változását. Így az új szoftver 25%-kal csökkenti a töltőáramot, ha e jelenségek bármelyikét észlelik az autó érzékelői, és ezzel megelőzi a tűzveszély kialakulását.

A Tesla ennek megfelelően a szervizekbe rendeli azoknak az autóknak a tulajdonosait, amelyeken még nem frissítették a vezérlőprogramot, hogy feltölthessék az új programverziót.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.