Tiszta vonalak az új Subaru Legacyról

2014.01.31. 14:09

Egyelőre az érdeklődés felkeltése a cél, de alig egy hét múlva sokkal többet is elárulnak az új Legacyról.

A Subaru már elkészült az új Legacyval, és hamarosan be is mutatja az új modellt, amelytől világszerte az eladások jelentős emelkedését várják. Ám most még csak egy sejtelmes fotót közöltek, amelyen csak a tető és az autó oldalának egy része vehető ki tisztán. Ez egész lendületesnek mutatja az autót: ksekeny első és hátsó tetőoszlopok és elegáns, kupészerű sziluett jellemzik. Persze láttunk már olyat a gyártótól, hogy a sötétben még tetszetősnek tűnő jármű világosban sokkal megdöbbentőbb volt, mint amilyen szép, de legyünk optimisták.

Ami a műszaki tartalmat illeti, úgy hallani, az Amerikába szánt változatba négyhengeres benzines bokszermotorok kerülnek. Az alapváltozatba 2,5 literes 175 lóerő körüli teljesítménnyel, a csúcsmodellbe 2 literes, legalább 250 lóerővel. Az európai változat nyilván kapható lesz kétliteres dízelmotorral is, sőt, úgy tudjuk, már egy 1,6 literes turbós benzinmotoron is dolgoznak a Subarunál, szintén az európai szén-dioxid-kibocsátási normák teljesítése érdekében.

A Legacyt február 6-án mutatja be a Subaru a Chicago Auto Show-n – ami érthető, hisz a típus elsődleges piaca várhatóan az Egyesült Államok lesz – de jó eséllyel a Genfi Autószalonra is elhozzák a típus Európába szánt változatát.