Elkészült az utolsó terroristabusz

2014.02.02. 16:47

Megérkezett a németországi Hannoverbe az utolsó T2-es Volkswagen. A modell gyártását december 20-án állították le Brazíliában, idén január elsejétől ugyanis minden forgalomba helyezett új autóban blokkolásgátlónak és legalább két légzsáknak kell lennie. Ahhoz, hogy megfeleljen a biztonsági követelményeknek, túl nagy mértékben kellett volna áttervezni a terroristabuszt (vö: Baader Meinhof és a Vörös Brigád Frakció).

A legendás kisbusz 56 évig szerepelt a Volkswagen palettáján, az évek során mintegy 3,5 millió darab készült belőle - persze nem változatlan formában. A brazil pénzügyminiszter, Guido Mantega is szívügyének tekintette a T2-esek gyártását, így egy utolsó próbálkozást még tett annak megmentésére. Végül azonban nem járt sikerrel. A VW egy Last Edition névre keresztelt utolsó kiadással búcsúztatta modelljét.

A T2-es gyártásának befejezése ugyanakkor megnyithatja az utat egy új kisbusz bevezetéséhez. Bár a 2011-es Genfi Autószalonon bemutatott Bulli koncepciót egyszer már elvetették a németek, most egyes források szerint újra előkerülhetnek a tervek.