2014.02.02. 14:09

Minden idők leggyorsabb utcai Astrájának bemutatására készül az Opel. Az OPC Extreme koncepciót márciusban Genfben láthatja majd először élőben a nagyközönség. A sportos Opel a gyáriak szerint a 2002-es OPC X-Treme szellemi utóda lehet.

Az Astra OPC Cup versenyautó alapjaira épülő utcai gép a szénszálas anyagok használatának köszönhetően könnyebb lesz majd az alap OPC 1373 kilogrammjánál. A rüsselsheimi gyártó pontos műszaki adatokat még nem hozott nyilvánosságra, de a sima OPC 280 lóerejénél biztosan erősebb lesz majd.

Az agresszívebb külső és méretes hátsó szárny mellett négy kipufogóvég jelzi majd, hogy kemény sportautóval van dolgunk. A beltérben pedig hatpontos öv és versenyülés mutatja, hogy az autó a versenypályán is megállja a helyét. Az Opelnek egyébként a legendás nürburgringi aszfaltcsík közelében is van egy tesztközpontja. A tesztelés fázisában - a többi OPC modellhez hasonlóan - így az Extreme-et is nyüstölhetik majd a Nordschleifén.

A tervek szerint limitált szériás kiadás lesz majd az OPC Extreme. Bővebb részleteket, műszaki adatokat és több fotót várhatóan a márciusban kezdődő Genfi Autószalonon kaphatunk majd az Opeltől.