Bemutatták az új Subaru Legacyt

2014.02.07. 16:28

A japán gyártó új modelljéről korábban már kiderült, hogy kellemesen semmilyen, egy kicsit ügyetlen arányokkal de kellemes részletekkel, most pedig az is, hogy a technikával nem kockáztatnak, ha nem kell.

Az autóba a szabvány amerikai családi autókra jellemző motorválaszték kerül: az alapváltozatba 2,5 literes 175 lóerős szívómotor, a csúcsmodellbe pedig 3,6 literes hathengeres, szintén bokszer elrendezéssel, 260 lóerővel. Mindkét motorhoz Lineartronic fantázianevű fokozatmentes automata és állandó összkerék-hajtás jár. A kisebbik motor átlagfogyasztása 9,4, a nagyobbiké 12,3 liter benzin 100 kilométerre, az EPA-féle vegyes ciklusban mérve, ami egy ekkora járműnél reális adatnak tűnik. Viszont egyelőre sem turbómotor, sem dízel, sem egyéb, Észak-Amerikában nehezen eladható furcsaság nem lesz – ezeket nyilván megtartják Európának. Az egyetlen műszaki szempontból érdekes részlet a Legacyn az Active Torque Vectoring fantázianevet viselő rendszer, amely kanyarban az ívbelső első kerekek enyhe fékezésével akadályozza meg, hogy az összkerék-hajtás miatt az autó az orrát a külső ív felé tolja.

A Legacynak ezekkel a változataival persze aligha fogunk találkozni, ha nem látogatunk Északi-Amerikába. A Subaru várhatóan egész más motorokkal, váltókkal és felszereltséggel hozza majd Európába az új típust, csak a karosszéria egyezik majd meg.