Hatmilliós autót a gyereknek?

2014.02.08. 17:04

Nem mindennapi kisautót kínál a tehetős családok gyermekeinek egy londoni Aston Martin-kereskedés. A DB Junior névre keresztelt, benzinmotoros járművet az 1960-as évek legendás Astonjai ihlették. Ezzel igazán menő lehet egy tízéves.

A zsugorított Aston két és fél méter hosszú és valamivel több mint egy méter széles. Száztíz köbcentis motorjához háromsebességes automata váltót párosítottak. Végsebessége 74 km/h, ami gyerekek számára első hallásra túl soknak tűnik, azonban gyártója lehetőséget nyújt sebességkorlátozás beállítására is. Abban, hogy a gyári maximumról is biztonságosan meg tudjon állni, Brembo fékrendszer segít.

Nem hiányozhatnak persze az irányjelzők, a duda és a fényszórók sem - minden funkció egy igazi autóhoz hasonlóan működik. A prémium-érzetet bőrülés és fakormány erősíti. A DB Junior ráadásul többféle fényezéssel is rendelhető, így könnyen hozzáigazítható a családi Aton Martinhoz. A vezetőülés egyébként felnőttek számára is elég helyet kínál, a pedálsor pedig állítható, így a sofőr magasságához igazítható.

Az ár egy gyerekjátékért igen borsosnak tűnik: 26 ezer dollárt, vagyis közel hatmillió forintot kell érte leszurkolni. Igaz, akinek már egy igazi Aston áll a garázsában, aligha okoz komoly problémát, ha meg akarja lepni csemetéjét egy DB Juniorral.