Jön az X3-konkurens Lexus

2014.02.10. 06:18

Hibridhajtást és a koncepcióénál messze visszafogottabb formát kap a Lexus új városi terepjárója, az RX alá pozícionált NX. A prémiummárkák kis crossoverei erős vetélytársat kaphatnak vele.

Az után, hogy a közelmúltban kiszivárgott egy fotó róla, több érdekes részlet kiderült a Lexus LF-NX koncepcióra épülő NX-ről. Az már szinte biztos, hogy a kis városi terepjáró forgalomba kerül, az pedig nem meglepő, hogy hibridként jön majd. Egyelőre csak a belépőmodell kapcsán hallani pontos információkat. Eszerint – a márka típuselnevezéseihez hűen – egy 300h nevű változat lesz az alap, amibe egy négyhengeres, 2,5 literes benzines kerül, egy – egyelőre ismeretlen teljesítményű – villanymotorral kiegészítve.

A fotón látott külső már csak nyomokban emlékeztet a tavaly Frankfurtban bemutatott koncepcióra. A radikális formavilág ugyan nem tűnt el nyomtalanul, a féktelen és céltalan káoszról lemondtak a tervezők, mire az LF-NX-ből NX lett. Az autó orra természetesen megkapja az újabb Lexusokon megismert orsós hűtőmaszkot, ez az egy kép alapján a dizájn pedig leginkább az IS-sel és az RC-vel mutat rokonságot.

Egyesek már az NX árát is tudni vélik: állítólag az Egyesült Királyságban 30 ezer font (11,5 millió forint) körül indul majd, így például az Audi Q5 és a BMW X3 konkurense lehet az európai és az amerikai piacokon.