2014.02.20. 06:27

Az S3 háromajtós, ötajtós és szedán kivitele után a Genfi Autószalonon bemutatják a vászontetős S3 Cabriolet modellt is – ezzel teljessé válik az S3-asok sora.

Az autó nagyrészt persze jól bevált elemekből építkezik: a kétliteres TFSI turbómotorok közül itt a 300 lóerős változatot használták fel, amelyhez hatfokozatú S tronic váltó és állandó összkerék-hajtás jár. Így 1,62 tonnás üres tömege ellenére a nyitott modellváltozat félelmetesen gyors. Akár 5,4 másodperc alatt eléri a 100 km/h-t, a végsebessége pedig 250 km/h-nál is több lehetne, ha nem korlátozná az elektronika.

Az S3 Cabrio nagyrészt persze azonos az A3 nyitott változatával, a csúcsmodellt csak a mélyebbre húzott lökhárítók, és néhány fémszínű elem különbözteti meg a gyengébb kivitelektől, és persze a 18-as vagy 19-es felnik. Ezekre egyébként nem csak a látvány kedvéért van szükség, de azért is, hogy elférjenek a 340 mm-es első féktárcsák. A vászontető természetesen automatikus mozgatású: a mechanizmus 50 km/h alatt működtethető egy-egy gombnyomással, és 18 másodpercig tart, míg eljut egyik végállásából a másikba. Ahogy a kabrióknál szokás, a tető a csomagtartó rovására nyitható, és 40 litert vesz el az alaphelyzetben sem túl tágas, 285 literes raktérből.

Az Audi új modellje ugyan már Genfben látható lesz, de a forgalmazás valamivel később, várhatóan a nyár folyamán kezdődik majd. Egy ilyen erős, vászontetős modell sosem olcsó, az S3 Cabriót ennek megfelelően 48500 euró – mintegy 15 millió forint – alapáron kínálják majd.