Megvillant a legújabb Subaru

2014.02.22. 16:50

Már a március elején rajtoló Genfi Autószalon előtt megvillantotta Viziv 2 névre keresztelt tanulmányautóját a Subaru. Ahogyan a kettes szám is jelzi, hasonló néven már készítettek koncepciót a japánok: 2013-ban szintén Svájcban mutatták meg a Vizivet. Akkor azt ígérték, hogy a következő években ez a formaterv határozza majd meg a márka arculatát.

Ez az állítás persze arra a Viziv 2-re is igaz, melyről egyelőre csak egyetlen teaser-fotót tettek közzé a gyáriak. Ebből csupán az derül ki, hogy a fényszórókat átdolgozták, és az orr-részen kerek, ledes ködlámpákat is elhelyeztek. A hűtőmaszkon a jelek szerint nem változtattak számottevően. Bár a látószög csalóka, de az sem elképzelhetetlen, hogy szakítottak az első Viziv-tanulmány terepjáró-személyautó öszvér kialakításával, és inkább a személyautó felé mozdultak el.

A Subaru persze nem csak a Viziv 2-vel készül Genfre. A Detroit Motor Show-n januárban már leleplezett Impreza WRX STI-t most láthatja először Európában a nagyközönség. Emellett az STI-ből készült, hosszú távú futamokra szánt versenygépet is kiállítják. Ezt a júniusi, nürburgringi huszonnégy órás versenyen vetik majd be élesben. Céljuk, hogy 2012 után újra megnyerjék saját kategóriájukat.