Mennyire olcsó az olcsó Citroen?

2014.03.12. 18:09

A C4 Cactust a franciák kifejezetten elérhető autóként tálalták, de hogy ez pontosan mit jelent, arról eddig legfeljebb találgathattunk. Most viszont kiderült, mennyit kérnek érte, legalábbis otthon.

Az olcsóság relatív fogalom: bár az újautó-vásárlás manapság olyan luxus, ami keveseknek adatik meg itthon, a Citroen Cactus ára pedig nem mérhető a Daciákéhoz, mégis azt mondanánk rá, hogy kellemes meglepetés. Franciaországban ugyanis 13950 euróért lesz kapható a típus, száz euróval drágábban, mint a lényegében azonos méretű C4-es. Ez átszámítva olyan 4,3 millió forint lenne, és valószínű, hogy valahol ott is lesz, hisz itthon a C4 a permanens akciókkal hasonló alapáron vihető haza. Ez a konkurenciához képest nem rossz – az efféle crossoverek általában drágábbak, mint a hasonló használati értékű egyszerű személyautók – de Franciaországban nem is ez a nagy durranás, hanem hogy havi 199 eurós bérleti díjért vihető, lízing-szerű konstrukcióban, azaz három év múlva egyszerűen visszaadható az autó a gyártónak.

Emellett lesz teljesen használat-arányos konstrukció is, ahol a megtett kilométerek alapján kell majd fizetni a hónap végén. Ez utóbbi bérleti modell Nagy-Britanniában, Spanyolországban és Olaszországban biztosan elérhető lesz, ám hogy Magyarországon is bevezetik-e, az még kérdéses.